Nem az Iszlám Állam gyilkolt Bangladesben

A terrorszervezet magára vállalta a felelősséget a terrorakcióért, mely húsz civil életet is követett Banglades fővárosában, Dakkában. Khan belügyminiszter viszont úgy nyilatkozott az AFP hírügynökségnek, hogy hazai terrorszervezet volt a tettes.

A Dzsamajetul Mudzsahidin Banglades nevű iszlamista szervezetet már több mint tíz éve betiltották Bangladesben. Nincs bizonyítható kapcsolata az Iszlám Állammal – hangsúlyozta a belügyminiszter.

Hat iszlamista merénylőt a kommandósok megöltek. Egy hetediket elfogtak, őt most vallatják a terrorelhárítók. A belügyminiszter szükségesnek látta hangsúlyozni, hogy az iszlamista merénylők valamennyien jó családból jöttek és felsőfokú tanulmányokat folytattak.

Nem arról van tehát szó, hogy a terroristák a nyomornegyedekből érkeztek volna, onnan, ahol a Korániskola az egyetlen működő oktatási intézmény. Khan belügyminiszter hangsúlyozta: egyetlen merénylő sem végzett Korániskolát. Hogy miért lettek terroristák? Ez divattá vált bizonyos körökben – válaszolta a belügyminiszter a terrorakció után, mely húsz civil áldozatot is követelt Bangladesben. Közülük kilencen olaszok, heten japánok, kettő bangladesi, egy indiai és egy amerikai állampolgár.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez