Csináld magad! Nem segítik gyerekeiket az orosz oligarchák

Mindent a gyerekért, a gyereknek, a gyerek helyett. Ennek az extrém szülői magatartásnak az ellentéte, amikor teljesen magára hagyják a gyereket, pedig apuka és anyuka nagyon is tudná segíteni a boldogulását. Ezt az utóbbi pedagógiát választják a leggazdagabb orosz oligarchák.

Jelenleg Mihail Fridman Oroszország második legtehetősebb embere. Az Alfa Group befektetőcég társtulajdonosának vagyonát 13,3 milliárd dollárra becsülte az idén a Forbes a leggazdagabb oroszok listáján.

Ezen a mesés összegen nem fog veszekedni Fridman négy gyereke, de nem azért, mert annyira jó testvérek.

„Úgy döntöttem, hogy vagyonomat jótékonysági célokra fogom költeni”

– válaszolta egy kérdésre az üzletember a Forbes Club legutóbbi ülésén.

Hasonló elhatározásra jutott Alekszandr Mamut médiamágnás is. A Forbes-nak írt cikkében fejtette ki, hogy 2,4 milliárd dolláros vagyonát öt gyermeke helyett inkább jótékony célra fogja fordítani.

Hiába kőgazdag üzletemberek, egyikük sem örülne, ha gyermekeik üzlettel foglalkoznának – számolt be a Russia Beyond the Headlines. Fridman határozottan ellenzi, hogy a gyerekeit saját hazug törekvéseire használják fel mások.

Mamut pedig pénz helyett valami egészen mást szán gyerekeinek:

„Találd meg a saját utad, érd el önállóan a sikert – talán ez az élet értelme. És ennek a sikernek nem feltétlenül kell kapcsolódnia az üzlethez, vagy a pénzhez. Lehetsz jó zenész, sportoló, kutató vagy mérnök.”

Kép: Mihail Fridman (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez