Rosszabbul teljesítenek, mint egy éve: ők most a leggazdagabb oroszok

Leonyid Mihelszon, a Novatek gázcég elnöke a leggazdagabb orosz – a Forbes amerikai magazin orosz kiadásának legfrissebb, áprilisi számában megjelent lista szerint.

A 200 leggazdagabb oroszt felsoroló lista élén álló Leonyid Mihelszon vagyona 14,4 milliárd dollár.

Oroszország második legvagyonosabb embere Mihail Fridman. Az üzletember a TNK-BP kőolajcég volt tulajdonosa, vagyonát 13,3 milliárd dollárra teszik a lista összeállítói.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyére 12,5 milliárd dollárral Aliser Uszmanov, a USM Holdings tulajdonosa került, aki egyebek között a második legnagyobb orosz mobilszolgáltató, a MegaFon, vagy a legnagyobb orosz internetes cég, a Mail.ru társtulajdonosa, de résztulajdonosa az Arsenal focicsapatnak is.

A negyedik helyen 12,1 milliárd dollárral Vlagyimir Potanyin szerepel, akinek Interros cége a legnagyobb részvényes a Norils Nickel orosz vállalatban, amely a világ legnagyobb nikkel és palládium előállítója. Gennagyij Timcsenko vagyona szintén 12,1 milliárd dollár. Ő a Novatek, a legjelentősebb magánkézben lévő orosz földgáztermelő cég legnagyobb részvénytulajdonosa.

A 200 leggazdagabb orosz összvagyona 2016 februári állapot szerint 408 milliárd dollár volt, mi 48 milliárd dollárral kisebb az egy évvel korábbihoz képest.

Az orosz milliárdosok kétszázas Forbes-listáján az elmúlt 13 évben 328-an szerepeltek. Ez idő alatt a legkevésbé Vlagyimir Liszin, a Novolipecki Fémipari Kombinát tulajdonosának vagyona változott. Ez jelenleg mintegy 11,2 milliárd dollár, ami a nyolcadik helyhez volt elegendő a kétszázas listán.

Kép: Leonyid Mihelszon (kremlin.ru)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez