Sportfest a hétvégén – Divat az egészséges test, népszerűek a fitneszidomok

A szervezők 1999 óta rendeznek sportrendezvényeket, nemzetközi ismertséggel és elismeréssel. Ez az 5. SportFest®, az első négyet Budaörsön rendezték, védnökei Dr. Simicskó István és Dr. Deutsch Tamás voltak. Az idei esemény fővédnökei Dr. Szabó Tünde sportállamtitkár és Dr. Deutsch Tamás MOB alelnök.

Az edzőtermi és erőnléti sportok folyamatosan növekvő népszerűségnek örvendenek hazánkban. Erre a tendenciára épül a 2016. május 28-29. közötti időpontra tervezett nyárindító SportFest® nemzetközi szabadidős versenyekkel, bemutatókkal és expóval színesített 2 napos programja. Eseményei a Fekvenyomó Diákolimpia, Kempo Grand Prix, Streetworkout és a VII. WBPF Európa-bajnokság, a European Bodybuilding and Physique Sports Federation szabályai szerint. A szabadidős SportFest multisport fesztivál szervezői biztosítják a helyszínt, érmeket és serlegeket a résztvevőknek.

Azoknak a mai modern sportágaknak hozták létre ezt a fesztivált, amelyek önerőből, támogatás nélkül működnek, amelyeket sokan űznek, edzőtermi körülmények között készülnek fel, és nincs lehetőségük saját versenyeket rendezni, nem állnak mögöttük nagy szponzorok, miközben világszerte már nagy a népszerűségük és a tömegsportbázisuk. Ezek az új sportágak a futás mellett a legnépesebb szabadidősportokat jelentik Magyarországon. Napjainkban csaknem félmillió ember hódol valamilyen, az edzőtermekhez kötődő sportágnak hazánkban is. Ezek közül a sportágak közül a fit- és sportmodel-, fitness- és athletic-, valamint a muscular-physique irányzatok szabadidős, amatőr szervezése történik a teljesen magánkezdeményezésen alapuló WBPF képviselet által. A WBPF Hungary nem szakági szövetség, szabályrendszere és kategóriái különböznek attól.

A legnagyobb különbség az, hogy a női kategóriáknál a nőies, natúr, glamúros megjelenést preferálják, és itt a magyaroknak nagy előnyük van, hiszen már hét éve hivatalosan is léteznek ezek a vitális külsőt előnyben részesítő kategóriák, amelyek méltán népszerűek a világ minden táján.

Koltai Gabriell, Nagy Bettina
Koltai Gabriell, Nagy Bettina

A World Bodybuilding and Physique Sports Federation (WBPF) 2009-ben Dubajban alapított sportos fizikumú sportolókat tömörítő világszövetség, a TAFISA tagja. Ma már 140 tagországa van, köztük India, Kína, Indonézia, Malajzia, USA, Thaiföld, Kuvait, Egyesült Arab Emirátusok, Brazília, Irán, Irak. Magyarország a világszervezet 2009. évi alapítása óta vesz részt a szakmai munkában.

Érdekességek:

Nagy Bettina, a korábbi háromszoros fitmodel világbajnok édesanyjával, az 55 éves Koltai Gabriellával fog egy színpadra lépni. Az 55 éves fittnagyinak 3 lánya és két unokája van, és az ötvenedik születésnapján döntötte el, hogy ő is versenyezni szeretne saját korosztályában. Az ország legfittebb szerelmespárja, Széplaki Dávid és Krassalkovics Zsófia is megmérettetik magukat. Dávid a sportos fizikumú kategóriában tavaly szerzett Bangkokban VB-bronzot, miközben Zsófi fitneszben lett ezüstös. Találkozhatunk az ország legfittebb tanítónénijével, a vásárosnaményi Gazdag Adriennel. Minden bizonnyal kilátogatnak az egészséges életmód honi nagykövetei is. Korábbi világbajnokok is helyet foglalnak a zsűriben, most a színpad másik oldaláról méricskéli majd a mezőnyt Németh Dorottya, Csörgő Adrienn és a legendaként ismert, hetvenes éveiben járó Zimmermann Ferenc is.

Gazdag Adrienn
Gazdag Adrienn

A helyszín:

A MOM Sport multifunkciós rendezvénycsarnoka ad otthont a sportrendezvénynek, ahol egy időben több nívós, erősportokra épülő szabadidős programot tekinthetnek meg az érdeklődők.

A SPORTFEST® TERVEZETT FŐBB PROGRAMJAI:

  1. május 28. szombat:
  • WBPF Európa-bajnokság (Muscular Physique, Athletic Physique, Fitness Physique, Sport Physique és Model Physique kategóriákban) 14h-18h
  • Diákolimpia – Fekvenyomás 10h-18h
  • Hip-Hop Flashmob 10-13.30h
  • WSWCF Workout & Calisthenics világbajnoki selejtező verseny
  • HSMA Bothúzó Ezüst Kupa 11h-13.30h
  • Power Expo 10-18h
  1. május 29. vasárnap:
  • WBPF Európa-bajnokság (Muscular Physique, Athletic Physique, Fitness Physique, Sport Physique és Model Physique kategóriákban) 09h-18h
  • Diákolimpia – Fekvenyomás 10h-16h
  • Kempo Grand Prix 10h-16h
  • Power Expo 10-16h

A SportFesten sok versenyzővel és azok családtagjaival, valamint az erősportok népes rajongótáborával számolnak a szervezők. Az eseményre 2000 Ft a napijegy.

A multisport fesztivált kísérő ingyenes programok:

A szombati program zárása után a labdarúgás BL-döntőt nézve a MoM Beach szabadtéri szurkolói klubjában szellőztetheti ki a fejét az, aki óriás LED-en nézné a meccset.  20.45h-

Vasárnap színes gyereknapi programokkal várják a családokat a MoM Beachen. A gyerekek akár mesehősnek is öltözhetnek, de lesz rendőr-, mentő- és versenyautó is, amibe beleülhetnek. 10h-15h.

Krassalkovics Zsófia, Széplaki Dávid
Krassalkovics Zsófia, Széplaki Dávid
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez