Új őrület: négykézláb járnak Kínában

Sportolók egy csoportja Kínában négykézláb jár a parkokban. Az orvosok támogatják az ötletet.

Ha Kínában valaki parkokban jár, nincs olyan, hogy ne látna sportot gyakorló embereket. Van, aki kocog, tajcsizik, vagy modellrepülőt, papírsárkányt röptet. Ha valaki azt hiszi, már mindent látott, téved. A „miért járnánk két lábon, ha van még két végtagunk”-elv hívei új vonalát találták meg a sportos életmódnak.

Így született meg a szabadidős mászás. Egyelőre ugyan csak egy kis csoport gyakorolja ezt a felettébb különös tevékenységet, de egyre több az érdeklődő Henan tartományban. A dolognak pedig állítólag egészségügyi előnyei is vannak.

0122

Csengcsou városában, a parkban minden reggel űzik a sportot, a többiek között ott van Sun úr is, aki már fél éve sétál négykézláb, és ennek eredményenként csökkent a vérnyomása, és már nem merevedik le a nyaka. Azt hihetnénk, hogy két lábon is el lehet érni hasonló eredményeket, de vizsgáljuk meg picit jobban az ügyet.

A henani hagyományos kínai gyógymódokat alkalmazó kórház orvosa, Dr. Lu Wang Pei azt mondja, hogy ennek a járásnak számos előnye lehet. Először is ilyen módon sokféle izmot megmozgathatunk, olyanokat is, amiket a hétköznapi életben nem sokszor. A nyomást, ami általában a gerincre terhelődik, átveszik a végtagok. Végül pedig az egész testet edzi, erősíti az izmokat, izületeket, csontokat. Pei doktor úgy véli, ez a módszer jelentősen csökkentheti a krónikus derékfájást és sok más gerincbetegséget.

Már látom magam előtt a Budapesten négykézlábon mászkáló, korábban futásért rajongó egészségmániásokat, akik a városi szmogban igyekeznek egészségesen élni, csúnyán nézve az autósokra, akik bezzeg nem sportolnak. A vállalkozó kedvűek mindenképpen húzzanak valamilyen vastag kesztyűt eme tevékenységhez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez