A kíniak megmutatták, milyen lesz a jövő busza (videóval)

Hamarosan forradalmasíthatják a tömegközlekedést a kínaiak, ha tényleg sikerült megvalósítaniuk azt, amit nemrég mutattak be a 19. Pekingi Nemzetközi High-Tech Expón.

A „Transit Elevated Bus” olyan újragondolása a tömegközlekedési eszközöknek, amely ötvözi a busz és a villamos tulajdonságait. A futurisztikus járművet ugyanis szándékosan úgy tervezték, hogy képes legyen áthaladni az előtte álló gépkocsikon, anélkül, hogy kárt okozna bennük. Ezzel pedig kikerüli a forgalmi dugókat, pontosabban áthalad rajtuk, és így megállás nélkül tud közlekedni, utasokat szállítani.

Még csak egy modell készült el, amely viszont tökéletesen szemlélteti a futurisztikus jármű előnyeit. Kellően magas ahhoz, hogy a gépkocsik felett átsuhanjon, míg a kerekei egy sínen haladnak, melyet az út szélén fektettek le, így az autókat sem akadályozná a közlekedésben.

A kínaiak szerint ez a megoldás nem csak hatékony a forgalmi dugók megakadályozása, illetve kikerülése érdekében, hanem energia- és pénzügyi szempontból is sokkal takarékosabb megoldást jelentene a jelenleg használatban lévő hagyományos buszoknál.

kép:metro.co.uk

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez