Buszpárbaj Kínában

Kínában a tömegközlekedés mostanában egyre többször kerül a középpontba. Legutóbb buszsofőrök veszélyeztették az utasukat párbajukkal.

Kínában vagy a tapizós bunyó, vagy épp a csak nők számára kialakított busz okoz társadalmi vitákat a közösségi oldalakon. Legutóbb pedig két buszsofőr kapott össze. Amikor az utasok felszálltak a buszra, valószínűleg nem sejtették, hogy akciófilmbe illő jelenet résztvevői lesznek, amikor elszabadulnak az őrült buszsofőrök.

A biztonsági kamerák felvételeinek köszönhetően minden szemszögből jól láthatjuk, hogy mit kellett átélniük az utasoknak, mikor a két busz egymásnak ütközött. Az egyik vezetője mérges lett, mikor a másik jármű bevágott elé a piros lámpánál. Ő persze egyből kinyitotta az ajtót, és üvöltözni kezdett.

A helyzet akkor vált veszélyessé, amikor a két busz elindult, és bizony az ellenséges sofőrök nem egyeztek meg abban, kié lesz az út, így a buszok egymásnak csapódtak. Hat utas súlyos sérülést szenvedett a kitört ablakok repülő szilánkjai miatt.

Mindkét sofőrt letartóztatták, a helyi rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet.

Az utakon történő erőszak emelkedő tendencia Kínában, ahol robbanásszerűen nő az autótulajdonosok száma. Egyre zsúfoltabbak az utak, és egyre nagyobb a feszültség. Évente mintegy 17 millió dühös vezetésből adódó közlekedési baleset történik, ami 200 ezer halálos áldozattal jár. Tavaly már a kormány is lépéseket tett az ügyben, amikor egy sofőr azért vert meg egy nőt, mert az elébe vágott az úton. Sajnos a büntetések süket fülekre találnak, a dühös vezetők száma egyelőre nem csökken.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez