Brutális nemi erőszak sokkolja Brazíliát

Az egyik népszerű internetes közösségi oldalra került fel egy videofelvétel, amin egy férfiakból álló csoport brutálisan megerőszakol egy tinédzser lányt Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében. A brazil hatóságok nagy erőkkel keresik a férfiakat, köztük az áldozatul esett lány párját is, aki a feltételezések szerint részt vett a bűncselekményben.

A nyilvánosságra kerülő negyven másodperces felvétel hatalmas felháborodást váltott ki Brazíliában, különösen Rio de Janeiróban, ahol augusztusban olimpiát rendeznek.

Az interneten szinte azonnal kampányt indítottak a közösségi oldal felhasználói a nemi erőszak ellen, hangsúlyozva, hogy Brazíliában az ilyen típusú bűncselekmények mindennaposnak számítanak. Sokan a kormánytól és a rendőrségtől várnak azonnali intézkedéseket. Civil szervezetek pedig tiltakozó megmozdulást szerveznek, hogy felhívják erre a súlyos problémára a figyelmet.

A rendőrség jelezte, hogy nagy erőkkel keresik az elkövetőket, több mint 30 férfit, akik részt vettek a tizenéves lány megerőszakolásában. Azt még mindig nem tudni, hogy pontosan mi történt. Az eddigi információk szerint a szerencsétlen lányt Rio egyik nyugati nyomornegyedében támadták és erőszakolták meg. Egyes feltételezések szerint a lány párja is részt vett a rendkívül súlyos bűncselekményben. A lány egyébként a támadás során elveszítette az eszméletét, csak másnap tért magához, meztelenül, sérülésekkel a testén. A rendőrséget nem kereste meg, a borzalom után haza ment. A videofelvétel és a támadásról készült képek csak napokkal később kerültek ki a netre.

A brutális bűncselekmény híre az ENSZ-hez is eljutott, mely felszólította a brazil hatóságokat az eset azonnali kivizsgálására és az áldozat személyiségi jogainak a védelmére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez