Angelina Jolie vendég professzor lesz Londonban

A menekültügyről és a szexuális erőszakról tart majd előadásokat a mesterkurzuson az igen tekintélyes London School of Economics egyetemen az amerikai színésznő. Angelina Jolie 2001 óta jószolgálati nagykövete az ENSZ menekültügyi hivatalának.

Ebben a minőségében Angelina Jolie nemrég felkeresett egy menekülttábort Irakban. Találkozott egy anyával, aki könnyek között közölte: lánya az Iszlám állam fogságában van! Bárcsak mellette lehetnék! – fohászkodott a kétségbeesett anya. Az Oscar-díjas színésznő bevallotta a New York Timesnak, hogy egészen egyszerűen nem tudott, mit mondani erre, pedig már régóta járja a menekülttáborokat szerte a világon.

2012-ben létrehozott egy akció csoportot a nemi erőszak ellen. Sok afrikai és ázsiai országban a nemi erőszakot háborús fegyverként alkalmazzák. Ez a helyzet az Iszlám Állam esetében is Irakban és Szíriában. A kezdeményezésben annak idején Angelina Jolie partnere volt Nagy Britannia akkori külügyminisztere, William Hague is. Idén ősztől az amerikai színésznő mellett ő is vendég professzor lesz a neves londoni egyetemen.

Angelina Jolie, aki az utóbbi időben több filmet rendezett is, nagy várakozással néz az egyetemi karrier elé. Arról nem nyilatkozott, hogy mit szól mindehhez férje Brad Pitt és az a hat gyerek, akit együtt nevelnek. A tekintélyes egyetem mindenesetre jelezte: Angelina Jolie nem fog állandóan Londonban tartózkodni, hanem vendégprofesszor lesz.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez