Már nincs úgy oda érte – Ez az Iszlám Állam új ellensége

A műholdas televízióik elpusztítására szólította fel a muzulmánokat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egy új videófelvételében, hogy gátat vessenek “a hitüknek ártó ellenséges médiának” – jelentette kedden a Reuters hírügynökség.

A Telegram nevű üzenetküldő szolgáltatáson közzétett felvételen az IÁ annak a meggyőződésének ad hangot, hogy az iszlám vallás ellenségei médiaháborút folytatnak a dzsihadista szervezet ellen, ami ugyanolyan veszélyes, mint az ellenük folyó katonai hadműveletek.

A műholdas televíziók szétverését azzal indokolták, hogy megakadályozzák az ellenséges csatornákat a muzulmánok hitének elpusztításában és erkölcsének szennyezésében.

A szaúdi tulajdonú vallási csatornákat, az al-Dzsazírát, a szíriai ellenzéki Orient TV-t, és az egyiptomi an-Nasz vallási csatornát külön kiemelő felvételt a szervezet de facto szíriai fellegvárában, Rakkában készítették a szélsőségesek.

A felvételen nem közölték, hogy kötelezik-e a fennhatóságuk alatt élőket a műholdas televízióik elpusztítására. A videónak azzal van vége, hogy emberek műholdas antennákat taposnak szét.

Az Iszlám Állam kalifátust hirdetett ki az uralma alá került iraki és szíriai területeken, az utóbbi időben azonban jelentős területektől esett el. Jelenleg a Rakkától északra lévő területeik, valamint a kezükön lévő iraki Fallúdzsa városa ellen folynak nagyszabású hadműveletek.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez