A Twittert fenyegeti az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam üzent a Twitter társalapítójának, Jack Dorsey-nak, hogy a virtuális háború, amit indítottak a terrorista szervezet ellen, könnyen valódi háborúvá válhat ellenük.

A Twitter, a YouTube-hoz hasonlóan folyamatosan igyekszik eltávolítani az Iszlám Államhoz kötődő felhasználói fiókokat. Ezek a fiókok a szervezet propagandájához kapcsolódó óriási mennyiségű képet, posztot és videót tesznek közzé nap mint nap. Rendkívül nehéz fellépni ellenük, hiszen az egyik felhasználói fiók leállítása után, rögtön egy másikat hoznak létre helyette.

Válaszul a társalapító Dorsey arcáról rakott ki egy képet a szervezet, melyen egy célkereszttel látható a férfi. A fenyegetés pedig nem csak ellene irányul: felszólítja a dzsihádistákat, hogy a Twitter minden alkalmazottját és érdekeltségét támadják.

A Twitter minden bejegyzést töröl, ami erőszakos fenyegetést vagy illegális tevékenységet tartalmaz. Az Iszlám Állam mostani posztjában ezt üzeni a cégnek az alkalmazott gyakorlat miatt: „Ti kezdtétek el ezt az eleve bukott harcot ellenünk. Az elejétől kezdve figyelmeztettünk titeket, hogy ez nem a ti háborútok, de ti nem hallgattatok ránk. Azóta is folyamatosan blokkoljátok a fiókjainkat, de mi mindig visszatérünk. Ha viszont a mi embereink jönnek el értetek, és kioltják az életeteket ti soha nem fogtok visszatérni.”

Az Iszlám Állam már korábban is biztatta azokat, akik nem tudnak közvetlenül csatlakozni hozzájuk, mert nem utazhatnak a Közel-Keletre, hogy a nyugati országokban kövessenek el merényleteket. Még külön videót is készítettek róla, hogyan hajthatnak végre ilyen akciókat rendőrök, vagy katonai célpontok ellen. Úgy tűnik, most ugyanezeket az embereket uszítják a Twitter ellen.

A vállalat egyelőre vizsgálja a fenyegetéseket, bevonva az illetékes bűnüldöző szerveket.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez