Putyint fenyegeti az Iszlám Állam

Egy Youtube-ra feltöltött videofelvételen Oroszország elleni dzsihádra szólította fel tagjait az Iszlám Állam.

“Idehallgass, Putyin, elmegyünk hozzátok Oroszországba, és ölni fogunk titeket otthonaitokban… Testvéreim, folytassatok dzsihádot, öljetek és harcoljatok ellenük” – ordítozza a felvételen egy álarcos férfi egy autóban, a sivatagban utazva.

A Youtube videomegosztó portálon hétfőre virradóra közzétett, kilencperces videofelvételen látható, amint fegyveres férfiak páncélozott járművek és sátortábor ellen hajtanak végre támadásokat a sivatagban, és begyűjtik a fegyvereket.

A videó hitelességét független forrásból lehetetlen megerősíteni, de a felvétel linkjét közzétették a dzsihadista csoport egyik legfőbb propaganda- és toborzóeszközeként használt Telegram üzenetszolgáltató csatornáján.

Oroszország légi hadjáratot folytat az Iszlám Állam, illetve terrorszervezetnek minősített más fegyveres csoportok ellen Szíriában, és folyamatban vannak Moszkva és Washington tárgyalásai a katonai és hírszerzési együttműködésről az IÁ elleni harcban. Korábban az orosz szövetségi titkosszolgálat vezetője, Alekszandr Bortnyikov elmondta, hogy a dzsihadista harcosok élő bombákként gyakorlatilag állandó fenyegetést jelentenek Oroszország számára.

A dzsihadista szervezet az elmúlt hetekben több olyan véres terrorcselekményt vállalt magára, amelyek nyugat-európai országokban, Franciaországban és Németországban történtek. A számlájára írható oroszországi terrorcselekmények nem voltak.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez