Francia terrorelhárítók akadályoztak meg egy iszlamista merényletet Németországban

Düsseldorf belvárosában tervezett merényletet három szíriai férfi az Iszlám Állam megbízásából. Ezt közölte az ügyészség Németországban. Mindhárom terroristát még időben elfogták. De honnan származott az információ?

A francia terrorelhárítás még februárban elfogott egy szíriai férfit, akiről gyanították, hogy az Iszlám Állam katonája. Sokáig ellenállt a vallatásnak, de végül megtört. Ő árulta el, hogy három társa mire készül Németországban. Ennek a kulcsfontosságú információnak hála, sikerült a terrorelhárítóknak elfogniuk a három terroristát.

Gyakran éri az a vád a terrorelhárító szolgáltatókat, hogy nemzeti keretek között működnek, és nem elég hatékony az együttműködésük, miközben a terroristák semmibe veszik az országhatárokat. Németország és Franciaország ilyen szempontból kivételnek számít: az Európai Unió két vezető országa igen intenzíven működik együtt a terrorizmus elleni háborúban. Így most joggal ünnepelnek, hiszen a francia terrorelhárítók segítségével sikerült megelőzni egy merényletsorozatot Düsseldorfban.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez