Feltámadt a Boko Haram, legkevesebb 35 katonával végzett

Súlyos harcok robbantak ki egy határmenti településen Nigerben, amikor a radikális iszlamista szervezet harcosai akcióba léptek – közölte az ottani védelmi minisztérium.

Többszáz felfegyverzett Boko Haram-harcos rohamozta meg Bosso települést, amely a nigériai határ közelében található. A legutóbbi információk szerint harminc nigeri és két nigériai katona életét veszítette a harcokban, és legalább 70-en megsebesültek. Civil halottakról még nem érkeztek hírek, de minden bizonnyal az áldozatok száma növekedni fog.

A nigeri védelmi minisztérium azt közölte, hogy „ura a helyzetnek”, és a kora reggeli órákban ellentámadást hajtott végre a hadsereg. A város fontosabb pontjait pedig sikerült az ellenőrzése alá vonnia. A katonák jelenleg utcáról utcára, házról házra fésülik át a települést, hogy megtisztítsak a terroristákról. A katonai műveletben a légierő is közreműködött, információkat szolgáltatva a Boko Haram fegyvereseinek harcálláspontjairól és mozgásáról.

Bosso település Diffa régióban található, amely közvetlenül határos Nigériával. A településen és annak környékén több ezer nigériai menekült él, akik a Boko Haram elől menekültek el. A város és az egész régió egyébként régóta a Boko Haram célkeresztjében van, korábban már több merényletet is követtek el itt. Az egyik legtöbb halálos áldozatott követelő támadásukat még 2015 áprilisában hajtották végre a terroristák. Akkor a Csádi-tó egyik szigetén, Karamgában csaptak le, legkevesebb 75 embert, köztük 28 civilt mészároltak le.

 

kép:youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez