Cápatámadás a Vörös-tengeren – elveszítette a lábát egy 23 éves fiú

Ain El-Szokhnánál, a Vörös-tenger északi részének nyugati partján fekvő egyiptomi üdülőhelynél támadt rá a fiatal férfira a cápa – közölte a szuezi kormányzó.

A MENA egyiptomi hírügynökség szerint a fiú lábát amputálni kellett. Hat kilométerre a parttól úszott a tengerben, amikor rátámadt a ragadozó. A kormányzó azt mondta az Ahram Online-nak: a történtek ellenére nem aggódnak nagyon, hiszen köztudott, hogy cápák élnek a Vörös-tengerben, csak akkor izgulnának, ha 500 méternél jobban megközelítenék a strandokat. Mindazonáltal kivizsgálják, hogy mi is történhetett 6 kilométerre a parttól. Az biztos: a fiút barátai hozták ki a vízből, motorcsónakkal. Mint kiderült, a csónakról ugrott a vízbe.

A cápatámadások ritkák Egyiptomban, igaz, tavaly egy 52 éves német turista áldozatául esett egynek. Annak előtte 2010-ben egy ugyancsak német nőt ölt meg és három orosz nyaralót megsebesített egy cápa. Ezek a támadások meglepték a szakértőket, több összeesküvés-elmélet is született akkor, közülük az egyik “egy idegen hatalmat” vádolt azzal, hogy ő küldte a cápát az egyiptomi turizmus tönkretételére. Egészen konkrétan Izraelről suttogtak a konteók kedvelői. Az egyiptomi turizmust közben valóban mélyütés érte, de egészen más miatt.

Ain El-Sokhna főként az egyiptomiak és a Kairóban élő külföldiek kedvelt üdülőhelye, hiszen csak 1-2 órányi autóútra van a fővárostól.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez