Megtámadtak egy pincérnőt Franciaországban, mert alkoholt szolgált fel a Ramadán alatt

A pincérnőt, aki egyébként maga is muszlim, két muszlim járókelő bántalmazta egy nizzai kávéházi teraszon.

Azt kiabálták rá, hogy “kurva”, és arcul is csapták, véraláfutásos lett a szeme, és a földre esett. A pincérnő, aki Tunéziából vándorolt be Franciaországba, így mesélte el a történteket újságíróknak: “Egyikük azt mondta arabul, hogy szégyellnem kellene magam, amiért alkoholt szolgálok fel Ramadánkor. Ha ő volna Isten, felkötne.”

Mire a nő azt válaszolta: “Nem vagy Isten, nem ítélkezhetsz fölöttem.”

Ezután kapta a pofonokat. Azt mondja, megalázottnak és piszkosnak érezte magát az incidens után. És azt is megjegyezte, hogy ő maga is tartja a Ramadánt, nem eszik, nem eszik, nem dohányzik napkeltétől napnyugtáig. És hogy azért szolgál fel alkoholt, mert ez a munkája. Korábban Tunéziában is ezt csinálta, és ott senki nem csinált ügyet ebből. Soha nem hitte volna, hogy Franciaországban, a szabadság hazájában előfordulhat ilyesmi.

A Vitis Café biztonsági kamerái rögzítették az incidenst, a rendőrök már azonosították, de még nem találják az elkövetőket, akik közül az egyik illegális bevándorló.

A történetre rávetették magukat a politikusok: annak a bizonyítékát látja benne, a radikális iszlám terjedése, a gttósodás veszélyezteti a szekuláris Franciaország alapelveit.

Tavaly hárman kaptak felfüggesztett börtönbüntetést az országban, mert megfenyegettek egy péket, aki sonkás szendvicseket árult. Az iszlám tiltja a sertéshús fogyasztását, épp úgy, mint az alkoholét.

Franciaországban él a legnagyobb muszlim közösség Európában, körülbelül 6 millióan vannak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez