A Vörös-tenger fenekén halakkal és lámpásokkal ünnepelték a Ramadánt

A Szaúd-Arábiában élő pakisztáni búvárok úgy döntöttek: új módon ünneplik meg az iszlám böjti hónap beköszöntét. Igaz, ez már egy hete volt, de a híre most jutott el hozzánk.

A három férfi Dzsiddánál merült le, hogy a tengerben köszöntse a Ramadánt. Még az ilyenkor elengedhetetlen lámpásokat is magukkal vitték, hogy teljes legyen az ünnep.

Egyikük, aki profi fotós, és kicsit sem tétlenkedett a tengerfenéken, azt mesélte a Saudi Gazette-nek, hogy arra akarták felhívni a figyelmet: milyen fontos szerepet játszanak a strandok, a korallzátonyok és maga a tenger az életünkben. Szaúd-Arábiában jórészt feltáratlan a víz alatti világ, pedig a turizmus fellendítésében nagy szerepet játszhatna. Ő maga korábban Dubajban és Janbuban merült, ez Szaúd-Arábia nyugati részén van.

A tengerfenéken készült videón a három férfi zászlókat lenget és imádkozik, 43 és fél méteres mélységben. A felvételt a körülöttük uszkáló halakkal egyikük Facebook-oldalán nézhetik meg, IDE kattintva.

Szaúd-Arábiában szerintük a február és a március a legjobb időszak a búvárkodásra, legalábbis Dzsidda környékén. Akkor a legpompásabbak a látási viszonyok, és a víz hőmérséklete is tökéletes.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez