Akik félnek női kollégáiktól (is)

Ahh..megint itt tartunk. Két fontos dolgot lehet tudni lassan biztosan a japánokról. Hogy a férfiak félnek a nőktől, na és szeretnek statisztikát készíteni, hogy ez nyilvánvaló is legyen.

Korábban többször írtunk már arról, hogy milyen nehezen ismerkednek a japán férfiak. Számukra az életben minden a teljesítésről szól, meg kell felelni mindig mindennek, és bizony úgy érzik, ez a nőkre is igaz. A lányokhoz való közeledés csak plusz stressz, amit inkább jobb nem erőltetni, ha nem muszáj. Egyszerűen fogalmazva a japán fiúk nehezen kommunikálnak, nehezen ismerkednek, így aztán nem lesznek párok és nem születnek gyerekek. És így jut el az ország olyan demográfiai válságig, hogy a társadalom elöregszik és fizetni kell azért, hogy gyerekek szülessenek.

Egy legutóbbi kutatás is ezt bizonyítja. E szerint a férfiak nagyon félnek női kollégáiktól a munkahelyen. Az egésznek az oka pedig valahol a munkahelyi viselkedésben gyökeredzik.

A japán kormány erősen figyel arra, hogy támogassa a női munkaerőpiacot, így egyre több szakmában vannak ott a nők. Egy kíváncsi japán honlap azt a kérdést feszegette: hogyan jön ki egymással a két nem a melóban?

A My Navi felmérése bebizonyította, hogy bizony a megkérdezett 97, 22-39 közötti férfi 34%-a igenis ijesztőnek találja munkahelyén a nőket. Vagyis félnek tőlük. De miért?

Erre négy válasz is van.

1. Beszélgetések

„A beszélgetések alapján kiderül, hogy a nők lenéznek másokat, és nem mindig mondanak igazat. Nagyon kellemetlen nekem, mikor hallom őket beszélgetni másokról, alattomos módon. Megdöbbentő” – mondta egy 38 éves férfi.

„Félek tőlük, mert szeretnek pletykálni” – mondta egy 31 éves férfi, aki az autóiparban dolgozik.

Hát igen, a nők pletykásak. De valóban félniük kell emiatt a férfiaknak a nőktől?

moe-570515_960_720

2. Munkahely kommunikáció

„Extra óvatosnak kell lenni, hogy milyen munkát adunk nekik” – mondta egy vezető.

„Az egyik vezető női kolléga parancsolgató és bosszantó” – mondta egy 23 éves eladó.

3. Az összeesküvések

„Láttam már olyat, hogy a nők összejátszottak a feletteseik ellen, és egészen bíróságig ment az ügy. Ha nők együtt vannak, akkor félelmetesek” – mondta egy 32 éves tanár.

businessmen-948021_960_720

4. Rivalizálás

„Megpróbálom megérteni őket, de nehéz. Bosszantó, hogy folyton egymással versengenek” – véli egy 32 éves férfi a pénzügyi szektorban.

„Én már hallottam olyat is, hogy egy női vezető megütötte egyik női beosztottját, amikor nem voltak férfiak körülöttük” – mondta egy tanár.

A kutatás eredményére természetesen az internet népe is reagált.

„Nő vagyok, és én is félek más nőktől a munkahelyemen!”

„Soha nem találkoztam férfiak közt annyi gyűlölettel, mint amit nőknél tapasztalok.”

Bár a válaszok nagyon jók arra, hogy lejárassák a dolgozó japán nőket, de a felmérés nem nyújt betekintést a nemek közti egyenlőségbe a japán munkahelyeken. Szerencsére azért nagyobb az arányuk azoknak, akik nem félnek a nőktől – ha azok kollágák.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez