Angol és amerikai turistákat akart megtámadni a foci Eb-n egy veszélyesnek minősített iszlamista

Kést és egy kis kalapácsot találtak a 22 éves francia állampolgárságú fiatalembernél, aki Toulouse felé tartott vonaton. A délfrancia városban négy Eb mérkőzést rendeznek. A francia rendőrök Carcassone vasútállomásán igazoltatták a fiatalembert, aki szerepelt a veszélyes iszlamista aktivisták S listáján.

Ugyanezen az S listán szerepelt az a dzsihádharcos is, aki késsel végzett egy francia rendőrkapitánnyal és barátnőjével, aki szintén rendőr volt. A gyilkos, aki a pár hároméves kisfiát megkímélte, azt állította magáról, hogy az Iszlám Állam harcosa. Közölte: az Iszlám Állam célja az, hogy temetővé változtassa a franciaországi futball Európa- bajnokságot!

A terrorelhárítók végeztek a gyilkos merénylővel. A rendőrpár tragédiája után Hollande elnök elrendelte: fokozottan figyeljék az S listán szereplő iszlamista aktivistákat. A vasútállomáson elkapott merénylőjelölt azt mondta a rendőröknek, hogy a késsel és a kalapáccsal angol és amerikai turistákat akart ölni, mert ez a két állam különösen aktív az Iszlám Állam elleni harcban. A Le Parisien című lap szerint a dzsihádharcos az orosz szurkolókra és a francia biztonsági emberekre is rá akart támadni Toulouse-ban. A lap arról is ír, hogy a letartóztatott férfi Lunel városában él. Ebben a délfrancia városkában különösen aktívak a szélsőséges iszlamista szervezetek. Sokan harcoltak és estek el onnét Szíriában mint az Iszlám Állam katonái.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez