Indiában szinte minden parfüm hamis

Indiában a parfümök 98%-a hamisított, és mindenki meg lesz döbbenve, hogy milyen könnyű előállítani az ilyesmit.

A parfümök és illóolajok csaknem 98%-a hamisított Indiában. Ezek olcsóbb és rosszabb minőségű szintetikus kínai anyagokból készülnek, melyek könnyen elérhetők az országban. A hamisítás csökkenti a termékek árát, így azok az ottani középosztály számára is elérhetőek. Gyakorlatilag mindenféle termékből létezik hamis változat a piacon. Indiában egy liter igazi rózsaolaj 500 ezer rúpia, ami kb. 2 millió forint. De a rosszabb minőségű olajok csupán pár száz rúpiáért elérhetők a kiskereskedelemben.

rtxpkwa_1466158880

Íme néhány egyszerű hamisítási eljárás:

1. olcsóbb olaj hozzáadása

2. alkohol hozzáadása

3. más illóolajokból nyert izolátumok hozzáadása

4. szintetikus anyagok hozzáadása

5. növényi és ásványi olajok hozzáadása

FRANCE-HEALTH-BIOTECHNOLOGY-SOCIAL

A szantálfa illóolaj vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb azok közül az olajok közül, melyeket sokszor hígítanak, vagy vegyszerekkel, aromákkal rekonstruálnak. A parfümöt szinte bárki el tudja készíteni, ha van egy lepárlója. A hamisítás gyakran laborokban történik, melyeket illóolajbrókerek vezetnek. Olyan az egész mintha, droglaborok működnének, a biznisz azonban a parfümben van.

Indiában nemcsak hogy nagy üzlet a parfümhamisítás, de a legtöbb termék eredetiségét még egy szakértő is nehezen ismeri fel. Sosem lehetünk tehát biztosak abban, hogy valódi terméket vettünk. Bár ha az illata ugyanaz, akkor végül is nem mindegy?!

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez