Indiában szinte minden parfüm hamis

Indiában a parfümök 98%-a hamisított, és mindenki meg lesz döbbenve, hogy milyen könnyű előállítani az ilyesmit.

A parfümök és illóolajok csaknem 98%-a hamisított Indiában. Ezek olcsóbb és rosszabb minőségű szintetikus kínai anyagokból készülnek, melyek könnyen elérhetők az országban. A hamisítás csökkenti a termékek árát, így azok az ottani középosztály számára is elérhetőek. Gyakorlatilag mindenféle termékből létezik hamis változat a piacon. Indiában egy liter igazi rózsaolaj 500 ezer rúpia, ami kb. 2 millió forint. De a rosszabb minőségű olajok csupán pár száz rúpiáért elérhetők a kiskereskedelemben.

rtxpkwa_1466158880

Íme néhány egyszerű hamisítási eljárás:

1. olcsóbb olaj hozzáadása

2. alkohol hozzáadása

3. más illóolajokból nyert izolátumok hozzáadása

4. szintetikus anyagok hozzáadása

5. növényi és ásványi olajok hozzáadása

FRANCE-HEALTH-BIOTECHNOLOGY-SOCIAL

A szantálfa illóolaj vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb azok közül az olajok közül, melyeket sokszor hígítanak, vagy vegyszerekkel, aromákkal rekonstruálnak. A parfümöt szinte bárki el tudja készíteni, ha van egy lepárlója. A hamisítás gyakran laborokban történik, melyeket illóolajbrókerek vezetnek. Olyan az egész mintha, droglaborok működnének, a biznisz azonban a parfümben van.

Indiában nemcsak hogy nagy üzlet a parfümhamisítás, de a legtöbb termék eredetiségét még egy szakértő is nehezen ismeri fel. Sosem lehetünk tehát biztosak abban, hogy valódi terméket vettünk. Bár ha az illata ugyanaz, akkor végül is nem mindegy?!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez