Tortát tiltottak be Oroszországban

„Nincs pénz. De tartsanak ki!” – mondta egy krími nyugdíjasnak Dmitrij Medvegyev. A mondat önálló életre kelt, de nem mindenki örül ennek.

Mikor várható a nyugdíjak emelése? – kérdezte májusban egy krími nyugdíjas Dmitrij Medvegyevet. Válaszában az orosz miniszterelnök elmagyarázta:

„jelenleg nincs pénz, ha lesz pénz, emelünk. De tartsanak ki.”

Majd udvariasan jó hangulatot és jó egészséget kívánt (0:24 a lenti felvételen).

Azóta szállóigévé vált a „Nincs pénz. De tartsanak ki!”. Nemcsak az interneten, de az utcákon, sőt még a tortákon is megjelent. A burjátföldi Bajkalszkij prjanyik írta fel tortáira a miniszterelnök szavait. A különleges termékért hosszú sort álltak végig az emberek – számolt be a héten egy helyi újságíró, Arkagyij Zarubin.

torta1

Alig egy nappal később azonban újabb hír érkezett tőle: a Bajkalszkij prjanyik nem gyártja már a feliratos tortát. A döntést nem indokolta meg a cég. Csupán annyit árultak el, hogy egy kicsit várnak.

Nem a burjátföldi az egyetlen ilyen eset. Korábban a Tele2 tévécsatorna reklámcélra használta a Medvegyev-féle szállóigét, de hamar eltüntették az összes létező helyről. Május végén pedig az Alfa-bank vetette be Facebook-kampányában, de ők is gyorsan felhagytak ezzel. A burjátföldi pékséghez hasonlóan sem a csatorna, sem a bank nem magyarázta meg a döntést.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez