Japán mobilhangszóró elektromosság nélkül

Manapság egyre nagyobb divat az olyanmobilkiegészítők hada, melyekkel élvezetessé tehetjük a zenehallgatást bárhol, bármikor. Japánban ezt is forradalmasították.

A bambusz, mint tudjuk nagyon sok mindenre jó, rengeteg hasznos tulajdonsága van. Erős, nehezen törik, inkább hajlik, számos használati tárgy készülhet belőle, de még levesbe is főzik (bambuszrügy). Zenélnek is vele, hiszen a Ajate zenekar például bambuszból készült hangszerekkel alkot teljesen egyedi muzsikát.

Ők azonban nem csak arra figyelnek, hogyan alkossanak zenét, de arra is, hogyan hallgassák azt mások. Ezért találták ki, alkották meg és dobták maguk piacra a bambusz okostelefon-kihangosítót. A bambuszból készült „hangszóró” csupán egy hosszú kivájt bambuszdarab, ami bár nem eredményez olyan élményt, mint egy elektronikus eszköz, erősíti a mobiltelefon saját hangját. Nincs kimenet, nincs kábel, nem kell tölteni.

bs-2 bs-5 bs-6

Ráadásul minden egyes darab kézzel készített, és nincs belőle két egyforma. Természetes kialakítása miatt minden lakás remek dísze lehet. Ára mérettől változik, 4-15 ezer forintnak megfelelő jenért lehet hozzájutni. Ki gondolta volna, hogy az évezredeken át hasznosított bambusz, a pandák kedvenc eledele modern elektronikai eszközöket fog helyettesíteni? Senki, igaz?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez