Ilyen még nem volt: zöldségek akadályozták a közlekedést

Az biztos, hogy a japán tömegközlekedésre nem lehet panaszunk. Az országban, ahol évente átlagosan 7 másodpercet késnek a vonatok, ezúttal hihetetlen dolog akadályozta a továbbhaladást.

Az utasok meglepődve hallgatták a bejelentést: “a vonat késni fog, mert zöldségek vannak a síneken.” Kanagawa prefektúra Odakju vonalán történt a hihetetlen eset, ahol a síneken szétszórt burgonya miatt állt meg a vonat. Az egyik utas fotókat készített a jelenetről.

A történet nemcsak azért hihetetlen, mert az országban elképzelhetetlen, hogy a vonatok fennakadnak, megállnak, hanem elképesztő toleranciáról is tanúbizonyságot ad. Íme a közel 50 darab krumpli, közvetlenül a vonat előtt.

screen-shot-2016-06-27-at-4-03-33-pm

A vészfék meghúzása után a vezető bejelentette: a vonat késni fog, mert zöldség van a síneken. Majd leszállt, és óvatosan minden egyes krumplit áthordott a pálya szélére. A fotózó utas szerint az alsó képen látható alak a burgonya tulajdonosa, aki nyugodtan vár a vasúti átjárónál.

screen-shot-2016-06-27-at-4-03-54-pm screen-shot-2016-06-27-at-4-04-07-pm

Senki nem tudja, hogy szándékosan vagy véletlenül került-e oda a krumpli.

„Talán krumplipürét akart csinálni.”

„Talán hőgutát kapott a néni.”

„Nem kellene letartóztatni, vagy valami?”

„Szegény krumpli. Nem tett semmit, hogy ezt érdemelje.”

Míg az utasok nyilvánvalóan bosszankodtak a késés miatt, sem ők, sem a krumplik nem sérültek meg. Vajon hány vonat- vagy buszvezető tenné meg ezt hasonlóan nálunk egy nyugdíjasért? Hányan segítenének? Hányan tolerálnák mások hibáját? Nálunk is ezért állnak meg 10 percenként a vonatok?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez