Elhagyott slusszkulcsok tárháza

Sokszor lehet arról hallani, hogy Japán nagyon biztonságos ország és nincs okunk aggodalomra, ha elveszítünk valamit azt alight eltulajdonítja el valaki. Még az elveszített kocsikulcsoknak is van helye.

Itt írtunk arról, hogy mennyi talált pénzt adtak le a hatóságoknak Japánban 2014-ben, ami azt bizonyítja, hogy mennyi a becsületes   embark arrafelé. Azt is nehéz mással magyarázni, hogy igen alacsony az utcai bűnözés aránya. Vagyis a biztonság és a becsületesség olyan szempontok, amik mindenképp kóülöbnös értéket képviselnek Japánban. Ha valaki elhagyja a kocsija kulcsát vary a lakása kulcsát, nem kell aggódni. Biztos lehet benne, hogy az visszajut a jogos tulajdonosához. Hogyan? Vagy a hatóságok juttatják el hozzánk, vagy…

Nézzünk szét egy elsőre teljesen átlagos, hétköznapi parkolóban, az állomás közelében.

jh-5

Ne lepődjenek meg azon, hogy ennyi biciklit látnak, Japánban ugyanis nagyon sokan közlekednek kerékpárral. A tömegközlekedés az elsődleges közlekedési mód az országban, a háztól az állomásig eljutni pedig bicajjal a legegyszerűbb. Az állomások környékén pedig sok bicikliparkolót alakítottak ki, ahonnan kerékpár aligha tűnik el. De mindig vannak kapkodó emberek, akik az állomáson elhagynak valamit. Ilyenkor nem mindenkinek van ideje arra, hogy az elhagyott tárgyakkal foglalkozzon, és embert sem tudnak erre fenntartani. Akkor mi a teendő? Ez a videó bemutatja.

Mint látható egy egyszerű táblát alakítottak ki az elhagyott kulcsoknak. Ha valaki talál egyet csak felakasztja és kész. A gazdája majd úgyis jön érte. No para. Persze olyan is előfordul, hogy furcsa tárgyak lógnak itt, például elhagyott kulcstartók, vagy műanyag figurák. Japánban ugyanis még az ilyen apró dolgokat sem tartja meg a megtaláló.

Egy hasonló esetben Akita prefektúrában valaki talált egy motorkulcsot, amit stílusosan felakasztott az állomáson a következő szöveggel: „Elejtette valaki”. Hát ilyen egyszerű becsületesnek lenni, és ilyen könnyen visszakaphatjuk tárgyainkat.

jh-4

Az is gyakori, hogy padokon, virágtartókon, utcanévtáblákon, vagy egyéb helyeken helyeznek el elhagyott rgyakat. Szóval, ha Japánban járunk, és elhagyunk valamit, nem feltétlen a rendőrségen kell keresni, csupán körül kell nézni ott, ahol elhagytuk. Valahol ott lesz! Nem megnyugtató?

(Fotó:Youtube)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez