Dinók leptek el egy japán vasútállomást

Folyamatosan bővítik Japánban a Sinkanszennek nevezett szupergyors vonatok hálózatát. Az új vonalak megnyitása ellenére a figyelem Fukui állomásra összpontosul.

Tény: annak köszönhetően, hogy Japán az egyik olyan ország, amelyben a vonatközlekedés a legelterjedtebb, rengetegen kötődnek a vonatokhoz. Sokak hobbija a modellvasút-építés, vagy csak a gyakori utazás. Nem csoda hát az sem, hogy nem csak a vonatközlekedésre, de a látványra, sőt az állomásfejlesztésre is sok figyelmet fordítanak.

Bár a Sinkanszen vonal 2025-ig még nem fut át a Fukui állomáson, a  hely még így is elég forgalmasnak számít. Népszerűsége talán annak is köszönhető, hogy valóságos Jurassic Parknak ad otthont. Fukui pályaudvarát ellepték a dinoszauruszok.

A twitter-képeken látható dinoszauruszok nem csak szobrok, az „állatok” ugyanis mozognak és hangot is adnak. Az állomás épületének teljes falát szintén dinókkal díszítették, és az állomáson belül is találkozhatunk ruhába öltözött, könyvet olvasó őshüllővel.

 

Miért?

Fukuiban található a prefektúra Dinoszaurusz Múzeuma, ami egyébként nincs annyira közel az állomáshoz, viszont  Japánban ez az egyetlen olyan múzeum, ami kizárólag dinoszauruszokkal foglalkozik. Sőt, egyike a világ 3 legnagyobb dinó-múzeumának, Japánban talált dinoszaurusz foszíliákat is kiállít.

Az biztos, hogy a múzeum remek reklámot eszelt ki: ha valaki Fukui prefektúrában jár, látogasson el a múzeumba is!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez