Felszínre hozta a gyűlöletet a Brexit

Egy nappal azután került fel az alábbi felvétel az internetre, hogy Sadiq Khan, London polgármestere felhívta az emberek figyelmét a gyűlölet-bűncselekmények elszaporodására a Brexit után.

A videó egy villamoson készült Manchesterben, kedd reggel. Három fiatal kezdett üvöltözni egy férfival, aki – a szemtanúk szerint – arra kérte őket, hogy ne káromkodjanak a gyerekek előtt a közlekedési eszközön. A veszekedés pillanatok alatt rasszista inzultálássá fajult:

“Menj vissza Afrikába!” – ordította egyikük. – “Ne beszélj baromságokat, vagy kitoloncolunk!”

Az észak-amerikai akcentussal beszélő férfi azt kérdezi a fiataloktól, hogy mennyi idősek, ugyanis ő valószínűleg hosszabb ideje él az országban, mint ők.

Szerencsére fizikai erőszakra nem került sor, a fiatalok elhagyták a villamost, de előtte még leöntötték sörrel a férfit és néhány másik utast. A videót itt tekinthetik meg teljes hosszában, egy pár másodperces rész pedig az alábbi YouTube videóban látható:

Nem ez az első ilyen incidens a napokban, az Európai Uniótól való elszakadásról tartott népszavazás után megnőtt az ehhez hasonló rasszista indíttatású támadások száma.

Az emberek olyanokról számolnak be a közösségi médiában, hogy valakit azért inzultáltak, mert spanyolul beszélt az utcán mobiltelefonján, vagy – mint az alábbi videóban – azt üvöltik egy sofőrnek, hogy “kibaszott külföldi, takarodj vissza az országodba!”

Fotó: Streamable

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez