Amazonok – a keresztény falu, ahol puskával járnak az asszonyok

Libanonban, a szíria határ mellett fegyvert ragadtak egy falu asszonyai, hogy megvédjék a településüket. Arról a faluról van szó, ahol pont egy héttel ezelőtt több öngyilkos robbantás követelt öt áldozatot és több mint száz sebesültet.

Kaa neve az elmúlt egy hétben többször is szerepelt a nagyvilág hírei között. Az egy héttel ezelőtti öngyilkos merénylethullám után akkor, amikor hétvégén a főként keresztények lakta falu közelében a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet megölte az Iszlám Állam egyik helyi parancsnokát.
A Kaában lakó nők közül többen fegyvert ragadtak a múlt heti robbantások után. Annál is inkább, mert a közeli Ras Baalbeken kívül ez az egyetlen település a környéken, ahol a keresztények vannak többségben. A merényleteket pedig a falu központjában, egy templom mellett követték el.
A múlt hétfői támadások után a libanoni hadsereg 103 szíriait vett őrizetbe. A bejrúti kormány szerint számítani kell újabb terrorakciókra a szíriai határ közelében. A kaai nők úgy döntöttek: a kezükbe veszik a sorsukat, maguk próbálják megvédeni magukat – és a falujukat.
Fotó: AFP
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez