Életfogytiglant kapott Kína korábbi elnökének kabinetfőnöke

Korrupció és hatalommal való visszaélés volt a vád Ling Csihua ellen, aki egykor kulcsember volt a Tiltott Városban, Pekingben.

Ő volt az akkori első számú vezető, Hu Csin-Tao elnök kabinetfőnöke. Hu Csin-Tao 2002 és 2012 között volt az államfő Kínában. Utóda, Hszi Csin-Ping elnök azonnal bejelentette: a Kínát kormányzó Kommunista párt korrupcióellenes kampányba kezd. A kampány egyik kiváltó oka épp a most elítélt kabinetfőnök volt. Pontosabban a fia. A 22 éves ifjonc egy tűzpiros Ferrarin száguldozott az éjszakában Pekingben. Be volt lőve: hatalmas sebességgel egy korlátnak ütközött és azonnal szörnyethalt. A kocsiban még két lengén öltözött ifjú prostituáltat találtak a rendőrök – félholtan.

Így élnek a kommunista vezetők csemetéi – terjedt el azonnal Pekingben, épp a pártkongresszus évében. A papa esélyes volt arra, hogy bekerüljön a majd’ mindenható Politikai Bizottságba. Erről a baleset után szó sem lehetett. Fontos tisztségéből félreállították, és megindult az úton lefelé. Kizárták a Kommunista Pártból, majd börtönbe csukták. Most megszületett az ítélet: az egykor nagy hatalmú kabinetfőnök hátralévő életét börtönben töltheti el Kínában, ahol az első számú vezető nem viccel, és vaskézzel sújt le azokra, akik keresztezik a terveit.

Kép. Hu Csin-Tao (archive.government.ru)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez