Katonák tízezrei készülnek a Nepartakra Tajvanon

Tajvanon több mint száz repülőjáratot töröltek vagy indítanak késve, valamint iskolákat zárnak be a közeledő szupertájfun, a Nepartak miatt – számolt be csütörtökön az intézkedésekről a helyi média.

A helyi hatóságok felkészültek a vasúti közlekedés felfüggesztésére, helyenként oktatási intézmények, hivatalok bezárásáról intézkedtek és készültségbe helyezték a hadsereget is.

Az illetékesek intézkedéseket hoztak a kikötők és a veszélyeztetettnek ítélt területek várható kármentesítésére, a hadsereg csaknem 3900 járművet helyezett készenlétbe, ezenkívül több tízezer katona is kész a katasztrófa elhárítására – közölte a védelmi tárca vezetője a helyi törvényhozásban.

Ezzel egy időben a tűzoltóság 7 ezer tagját és 16 helikopterét hozta azonnal bevethető állapotba. Az óránkénti akár 245 kilométeres sebességű széllökésekkel és heves esőzésekkel kísért trópusi ciklon várhatóan péntekre virradóra érkezik meg a szigetre. A Nepartak az idei tájfun-szezonban az első, amely eléri Tajvant a sziget keleti partjainál és várhatóan végigvonul rajta.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez