+7 812 930 1703: Szentpétervár, tessék!

Svéd példa inspirálta a második orosz főváros legújabb turisztikai kampányát. +7 812 930 1703 – ezen a számon a világ bármely pontjáról hívhatóak és bármiről kérdezhetőek a péterváriak. A lelkes helyiek oroszul és angolul várják a hívásokat.

Eddig Oroszországból 11.018-an, a világ másik 22 országából 1.298-an hívták a +7 812 930 1703-at 12 nap alatt. Hogy pontosan mire voltak kíváncsiak a telefonálók, azt nem árulja el a Szentpétervár telefonszáma projekt.

Viktoria Jevdokimovát a svéd példa inspirálta még a tavasszal, hogy szülővárosára telefonnal hívja fel a figyelmet. A Svédország telefonszáma projektben a 184238 hívás összesen 186 országból érkezett.

Jevdokimova annyit csavart a dolgon, hogy oroszok is érdeklődhetnek, mi újság Észak Velencéjében. Azt is tervezi, hogy nyár végégig további 20 orosz nagyvárosban (Moszkva, Vlagyivosztok, Kalinyingrad, Irkutszk, stb.) is elindítják a programot – mesélte a tjournal.ru hírportálon. A technikai hátteret a MegaFon, az anyagit a város turisztikai bizottsága adja.

Maga a hívás nem ingyenes, a díjat az adott szolgáltató határozza meg. Na de ki veszi fel a telefont, ha felhívnánk Szentpétervárt? A beszédes önkéntesek egy applikáció segítségével csatlakozhatnak a programhoz, ahol azt is jelezhetik, hogy angolul is tudnak-e csevegni. A telefonálót aztán véletlenszerűen kapcsolják valakihez az adatbázisban szereplők közül és máris indulhat a beszélgetés Szentpétervárról, Oroszországról és bármiről.

Kép: youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez