Népszerű focistát fejezett le az Iszlám Állam

A terrorszervezet azzal vádolta meg őket, hogy a kurdoknak kémkedtek, ezért végezték ki őket brutális kegyetlenséggel.

Mind a négy lefejezett áldozat ismert focista volt Szíriában, akik az al-Shaabab labdarúgóklubban játszottak. Nyilvánosan végezték ki őket Rakka egyik főterén, több gyerek szeme láttára. Az Iszlám Állam azzal vádolta a sportolókat, hogy a kurd YPG fegyveres milíciának szivárogtattak ki információkat. Miután lefejezték őket, a gyerekeket a holtestekhez tuszkolták, hogy közvetlen közelről lássák az áldozatokat. A kivégzésről fényképeket is készítettek a radikálisok, amiket a Twitteren hoztak nyilvánosságra.

Nem sokkal később szintén a Twitteren többen is jelezték, hogy az Iszlám Állam harcosai szépen lassan mindenkit kivégeznek a városban. A lefejezett focistákat többen is ismerték. Osama Abu Kuwait, Ihsan Al Sjuwaikh, Nehad Al Hussen és Ahmed Ahawakh ugyanis népszerű játékosoknak számítottak.

ssssss4343
Nehad Al Hussen

 

A labdarúgás egyébként tiltott dolognak számít Rakkában azóta, hogy az Iszlám Állam ellenőrzése alá vonta a várost. A terrorszervezet ugyanis úgy véli, hogy a labdarúgás és az iszlám nem fér össze egymással, mivel ez a sport a nyugati világtól ered, ami megrontja a hithű muszlimokat.

Tavaly 13 tinédzser srácot végeztek ki hasonló kegyetlenséggel a terroristák, az iraki Mosszulban, mert foci mecset merészeltek nézni a tévében. A srácokat felsorakoztatták, majd gépfegyverrel szitává lőtték.

dfdee3333
Ihsan Al Shuwaikh

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez