Botrány Kínában: több ezer videó került ki beteg csecsemőkről

Több ezer privát videó került ki az internetre beteg csecsemőkről Kínában.

A közel 6 ezer privát videón újszülött beteg csecsemők láthatók, akiket az keleti-kínai Anhuj Nők és Gyermekek Kórházában kezelnek. Az egyperces videók azt a célt szolgálják, hogy azok a szülők, akik nem tudják gyakran felkeresni gyermeküket, nyomon tudják követni a kezelés folyamatát. A kiszivárgott privát videókat az 56.com nevű megosztóra töltötték fel.

A kórházi ágyon található kártyák, melyek a csecsemők nevét és betegségüket tartalmazzák, jól láthatók a felvételeken. Hua Ling, a kórház dolgozója szerint valószínűleg hekkertámadásról van szó, de ezt még nem erősítették meg.

„Egyelőre nem tudjuk, hogy kerültek a videók egy videómegosztóra” – mondta Hua.

A kórház hivatalos feljelentést tett a rendőrségen, és együttműködik a vizsgálatban. A videók készítése egyébként bevett szokás Kínában, hogy a látogató szülők a kezelés alatt ne hozhassanak be fertőzéseket. Videókon viszont láthatják, hogy van a pici. A kórház is kijelentette, hogy ezeket a videókat szigorúan csak privát felhasználásra készítik, nem azért, hogy nyilvánosan megosszák őket. A szülők külön jelszóval érhetik el a kórház honlapján a videót. A felvételeket azóta törölték a megosztó portálról.

Az incidensben érintett egyik anya, akinek gyermeke szintén nyilvánosan látható volt inkubátorban, azt mondta: nagyon zavarta, hogy beteg gyermeke olyan oldalon látható, ahol bikinis nők reklámjai is vannak. Azt is hozzátette: már zaklatták is az interneten olyanok, akik megtalálták az adataikat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez