Buli a mecsetben – kap hideget-meleget a szaúdi imám és a müezzin

Énekeltek és táncoltak az egyik dzsiddai mecsetben, és erről videót is feltöltöttek. Most másfajta bál áll a történtek miatt Szaúd-Arábiában.

Bajban van az Omár Baszabirin mecset imámja és müezzinje a Vörös-tenger partján, Dzsiddában. Elővette őket az iszlám ügyek minisztériuma. Videó tűnt fel ugyanis a közösségi médiában arról, ahogy emberek táncolnak és énekelnek az eredetileg imádkozásra szánt helyen.

A hatóságok szerint törvényellenes tevékenység volt a parti a mecsetben, felelősségre is vonják azokat, akik ezt megengedték, szervezték, vagy éppen részt vettek rajta. A mecset az ima helye, nem tánc- vagy hangversenyterem – hangsúlyozta Ali Al-Hakimi sejk, a vezető hittudósok tanácsának egyik tagja. Aki szerint tökéletesen összeegyeztethetetlen Isten házának tekintélyével és szentségével az, ami történt.

A gyorsan terjedő videón férfiak és gyerekek láthatók táncolás és éneklés közben. A Twitteren kampány indult a felelősségre vonásért. Az imám és a müezzin ellen már meg is kezdődött a vizsgálat.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez