Terrortámadások után: mélyponton a francia turizmus

Nizza és Cannes környéke az idill szigete – gondolta tegnap estig a világ. Vajon a teherautós terrortámadás milyen hatással lesz a francia turizmusra? – kérdezte az M1 délelőtti műsora Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságírót.

Az elmúlt bő másfél évben három terrortámadás érte Franciaországot. A novemberi párizsi merényletek után 50 százalékkal esett vissza a szilveszteri foglalások száma – tájékoztatott a szomorú statisztikáról Kiss Róbert Richárd.

Évente 70 millió turista gyönyörködik Párizsban, a Loire-menti kastélyokban és élvezi a Riviérát. Ennek a számnak a feleződése mégsem érinti annyira érzékenyen a francia gazdaságot, mint például az egyiptomit, vagy a törököt. Oda, mondhatni, alig-alig érkeznek már a turisták.

Hogy mire számíthat a francia Riviéra az éjszakai támadás után, még nem lehet pontosan tudni. Várhatóan már augusztusban jóval kevesebb vendég érkezik a városba. Viszont az is tény, hogy bár a párizsi novemberi merénylet után sokan lemondták foglalásaikat, viszonylag hamar visszaszoktak a turisták. Ez különösen az európaiakra és a franciákra igaz. Más kontinensekről viszont egyre kevesebben látogatnak Franciaországba.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez