Lemondott a 76 éves konzervativ tévéelnök, akit szexuális zaklatással vádoltak

Soha rosszabbkor nem jöhetett volna a személycsere a Fox News televízió élén, hiszen a Republikánus Párt épp most tartja elnökjelölő kongresszusát Clevelandben.

Donald Trump, a jelölt a konzervatív értékek védelmében emelt szót. Épp úgy, mint a 76 éves Roger Ailes, aki 1996 óta irányította a Fox News televíziót. A konzervativ sajtó veteránja új hírműfajt teremtett: a nyilvánvalóan pártos televíziózásét. Korábban az amerikai nagy televíziós társaságok adtak a látszatra, és igyekeztek kiegyensúlyozott képet nyújtani. A Fox News egyértelműen a konzervativ nézeteket támogatta, és meglehetősen durva kampányokat folytatott a demokrata politikusok ellen.

Roger Ailes egykor Nixon elnök sajtó tanácsadója volt. Ott tanulta meg, hogy a politikában nagyon sok minden megengedhető mindaddig, amíg nem kap nyilvánosságot. Richard Nixon a Watergate-ügybe bukott bele. Kiderült: az elnök arra utasította embereit, hogy törjenek be a Demokrata Párt irodájába! A Fox News durva kampányt folytatott Obama elnök ellen. Most pedig Hillary Clinton a fő célpont. Gondot jelent, hogy Donald Trump a Republikánus Párt vezetőivel szemben szerezte meg a jelöltséget. Ezért a Fox Newsnak fontos szerep jutott a pártegység megteremtésében.

A sors közbeszólt egy csinos műsorvezetőnő személyében: a szőke Gretchen Carlson 11 évig volt a Fox News műsorvezetője. A főnöke állítólag rendszeresen szexuálisan zaklatta. A népszerű műsorvezető mindenesetre a bírósághoz fordult. A főnök tagadott, de kiderült: 10 évvel korábban egy másik műsorvezetőnő ugyanígy szexuális zaklatással vádolta a főnökét. Azt az ügyet sikerült elsikálni, de a mostanit nem.

A cég tulajdonosa, Rupert Murdoch augusztus elsejéig adott időt régi jó barátjának: vagy saját akaratából távozik, vagy kirúgják. Roger Ailes a távozás mellett döntött. Nem akarom elvonni a figyelmet a Fox News híreiről – mondta a konzervatív sajtó veteránja, aki igen népszerűvé tette az általa irányított televíziós csatornát. A szintén veterán sajtómágnásnak, Rupert Murdochnak nem lesz könnyű utódot találnia. Egyelőre saját maga, illetve fiai látják el a főnöki teendőket a Fox News hírtelevíziónál, amelynek döntő szerepe lehet abban, hogy az USA következő elnökét Donald Trumpnak hívják-e majd…

Fotó: wwd.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez