Már a szovjetek is játszottak Pokémon GO-t – vagy valami olyasmit

Nincs új a Nap alatt – derült ki most az aktuális őrülettel, a Pokémon GO-val kapcsolatban is. A zsebszörnyvadászathoz hasonlót már a Szovjetunióban is játszottak.

Alig pár hete egyre többen merednek az okostelefonjaikra, hogy megtalálják Pokémont, Pikacsut és a többi zsebszörnyet. A műszerre meredés látványa nem új keletű – mutatott rá a pikabu.ru orosz humoroldal egyik posztja.

Az Ogonyok hetilap egyik 1967-es képén rádiós készülékre bámulnak fiatalok. Rókavadászatot játszanak rajta – derül ki a kommentekből. A feladat: térképek, iránytű és a rádióhullámok bemérésére alkalmas eszközzel megtalálni az elrejtett adóvevőket, azaz a rókákat. A szovjet fiatalok csapatban vadásztak a rókákra. Az nyert, aki adott időn belül több rókát talált.

Valójában a rádiós rókavadászat nem szűnt meg a Szovjetunió felbomlásával. Az egyik kommentelő elmondta, hogy szövetség tömöríti a rádióbemérési szöggel sportolókat. Ez nemcsak, hogy ma is működik, de rendszeresen szervez nemzetközi versenyeket.

Honlapjukon olvasható, hogy a következő oroszországi verseny Szentpétervár közelében lesz július legvégén. A 18. világbajnokság pedig szeptember elején, Bulgáriában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez