Többen is meghalhattak a müncheni lövöldözésben

Félő, hogy több halott is van – mondják a rendőrök. Lövöldözés volt a bajor főváros egyik bevásárlóközpontjában. Rendőrségi helikopterek köröznek a város fölött, a különleges erőket is bevetették.

Hatalmas biztonsági művelet indult München észak-nyugati részén, a Moosach kerületben. Az Olympia plázában szemtanúk szerint három támadó volt, mind elmenekültek, még szökésben vannak. A rendőrök vadásznak rájuk. A meg nem erősített információk hat áldozatról szólnak. Az eladók az üzletekben rekedtek.

Egyelőre semmi hír arról, mi volt a lövöldözés motivációja. Meg nem erősített hírek szerint a német nagyváros más pontján is volt lövöldözés.

A biztonsági erők készültségben vannak, mióta a héten egy afgán tinédzser az Iszlám Állam nevében öt utast megsebesített egy vonaton, ugyancsak Bajorországban.  A hatóságok már akkor további támadások lehetőségére figyelmeztettek.

Egy benzinkutas arról számolt be a BBC-nek, hogy csak mentőket és tűzoltóautókat látnak, az egész környéket kiürítették, az utcák üresek. Az emberek rémülten rohannak, ahova tudnak.

A tömegközlekedés is leállt, a központi pályaudvart is kiürítették.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez