Egy amerikai férfi megszerezte az összes Pokémont

Két héttel a megjelenés után már itt is van az első ember, aki megszerezte az (ő régiójában elérhető) összes lehetséges Pokémont – szám szerint 142 darabot. A New York-i Nick Johnson nem sokat pihent az elmúlt napok alatt, így most az egyik legnagyobb öröme az lesz, hogy egy jó nagyot alszik.

A 28 éves férfinek egyébként messze nem ez az egyetlen elfoglaltsága. Heti 50 órát vagy még annál is többet dolgozik egy Applico nevű start-up cégnél, ahonnan aztán az otthona helyett az utcákra megy, hogy napi nyolcórás sétákon vadásszon a pokémonokra – írja a Business Insider.

“Azért is kezdett nagyon érdekelni a Pokémon Go, mert nagyon sok köze van a munkámhoz” – mondta el egy e-mailben a PCMag-nak. – “A Pokémon iránti gyerekkori imádat mellett az vezérelt, hogy megértsem a játék működését. Érdekelt, hogyan oldották meg a pokémonok megjelenési helyét, a térképet és azt, ahogyan a játékosok kommunikálnak egymással – ezáltal pedig az, hogyan tudom ezt az információt hasznosítani itt, az Applicónál.”

Ne felejtsük, hogy ez az egész rengeteg járkálást von maga után. Johnson 3-4 kilót fogyott és fizikai állóképességét is fejlesztette a több mint 200 kilométer séta során.

Egyébként nem tervezte, hogy ő lesz az, aki összegyűjti az összes pokémont, de amikor 135-nél járt, úgy döntött elég közel van a végső számhoz, megpróbálja. Az utolsó néhány megszerzése volt a legnehezebb, egyszer a mobilinternet-szolgáltatója hagyta cserben, de volt olyan is, amikor kénytelen volt már egy Uberrel körözni, mert nem bírta tovább.

Johnson ezáltal az első, aki Amerikában megszerezte az összes elérhető pokémont, de még várat magára egy európai, egy ázsiai és egy ausztrál játékos. Ezeken a kontinenseken ugyanis vannak apró eltérések a begyűjthető pokémonfajták között.

Fotó: Flickr

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez