Mostantól mérheti, hogy többet beszélnek-e a férfiak

Persze az AreMenTalkingTooMuch.com nem azért jött létre, hogy megmutassa nekünk, lám, a férfiak többet beszélnek, mint a nők – ezt eddig is tudtuk. Most már legalább a mértékét is fogjuk.

Rengeteg tanulmány mutatott rá arra, hogy a férfiak általában elnyomják a nőket, még akkor is, ha beszélgetésről van szó. A férfiak sokszor beleszólnak a nők mondandójába, de legalább is először szólalnak meg meetingeken, a nők pedig arra lettek kondicionálva, hogy várják meg, amíg “meghívják” őket egy beszélgetésbe.

A világ szexizmusa pedig megfigyelhető azon keresztül is, hogy mi történik Hollywoodban – erről itt írtunk bővebben. Persze ez sem meglepő, ha olyan emberek kerülhetnek elnökjelölt pozícióba az Egyesült Államokban, mint Donald Trump, akinek olyan felszólalásokkal sem csökken a népszerűsége, mint “a nőkkel egy darab szarként kell bánni”.

Cathy Deng mindezek miatt megalkotta az AreMenTalkingTooMuch.com oldalt, ahol könnyen és egyszerűen követhetjük, ki dominál egy-egy beszélgetésben. Deng elmondta, hogy az általa készített oldal rengeteg másra is jó lehet, így mindenki nyugodtan használja a forráskódot. Arra buzdítja az embereket, hogy csináljanak olyan verziókat, ahol azt nézzük meg, vajon többet beszélnek-e a fehérek a feketéknél vagy a heteroszexuálisok az LGBTQ embereknél.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez