Ezt a szigetet birkákkal térképezik fel a Google helyett

A Feröer-szigetek az Atlanti-óceán északi részén találhatók, Norvégia, Skócia és Izland között. A 18 szigetből álló csoport a Dán Királysághoz tartozik, a körülbelül 1400 négyzetkilométeres területén pedig majdnem 50 ezer ember él. És 80 ezer birka.

Emiatt döntöttek úgy a szigetcsoport turizmusával foglalkozó szervezet, a Visit Faroe Islands tagjai, hogy az állatok segítségével térképezik fel a hiányos Google Street View adatbázist. A projekt neve a Sheep View 360.

A csapat vezetője, Durita Dahl Andreassen elmondta, hogy a birkákra felhelyezett eszközön található egy napkollektor, illetve egy extra akkumulátor, ezek működtetik a kamerát és a telefont, ami feltölti az adatbázisba a videókat. Mindeközben GPS koordinátákat gyűjtenek, hogy össze tudják egyeztetni a videókat a helyszínekkel.

Bár egyelőre csak öt, kamerával felszerelt birka járkál a Feröer-szigeteken, Andreassen már megpróbálta felhívni a Google figyelmét a szigetcsoportra a #wewantgooglestreetview hashtag alatt. Ez egyelőre nem igazán sikerült, a Google nem reagált a dologra, viszont a Sheep View 360 folyamatosan gyűjti az adatokat és tölti fel a Google adatbázisába.

Addig is legalább láthatjuk, hogy mit csinálnak a birkák, és ez a legfontosabb.

 

Fotó: http://visitfaroeislands.com/

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez