Külföldi turistákat ért rakétatalálat Afganisztánban

Rakétatalálat ért két, külföldi turistákat szállító mikrobuszt csütörtökön Kelet-Afganisztánban. A rajtaütésben a legfrissebb jelentések szerint hatan megsebesültek – közölték helyi illetékesek.

Szedik Szedikki belügyi szóvivő szerint a buszok afgán biztonsági erők kíséretében tartottak Bámiján tartományból Herát tartomány azonos nevű székvárosába, amikor rakétatalálat érte őket. Hat turista, köztük egy nő, valamint a sofőrjük is könnyebben megsebesült. A hadsereg egyik szóvivője azt mondta, hogy a sebesülteket Herátba szállították.

A korábbi jelentések még arról szóltak, hogy ismeretlen fegyveresek – feltehetően tálibok – tüzet nyitottak rájuk, és a biztonsági erők szembeszálltak a támadókkal, és meg is öltek közülük jó párat.

Egy Herát tartománybeli kormányzati illetékes szerint a turistacsoportnak nyolc brit, három amerikai és egy német állampolgár a tagja. A Hszinhua kínai hírügynökség a helyi kormányzóra hivatkozva azt írta, hogy legalább tíz külföldi turista halt meg a támadásban, és öten megsebesültek, de a nyugati hírügynökségek csak sebesültekről adtak hírt.

Egyelőre senki se jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de egyes jelentések szerint a szélsőséges iszlamista tálibok voltak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez