Lövöldözés Indiában – 13 halott, a bodókat gyanúsítják

Fegyveresek 13 embert öltek meg a fortyogó Asszám államban Indiában. A támadók válogatás nélkül tüzeltek, és kézigránátot dobtak a zsúfolt heti piac népére Kokrajharban.

A támadók katonai egyenruhát viseltek és agyonlőttek 13 embert, további 15 ember pedig megsérült. A forgalmas piacon történt támadásért a hatóságok egy regionális szeparatista csoportot okolnak. A fegyveresek válogatás nélkül lövöldöztek, kézigránátot dobáltak a szemtanúk szerint – írja a South China Morning Post. Asszám állam rendőrfőnöke, Mukesh Sahay elmondta, hogy az egyik támadót megölték, három társát pedig a közeli erdőkig üldözték. A halott fegyveresnél AK-47-eseket találtak és robbanóanyagokat.

A rendőrfőnök a törvényen kívüli bodolandi Nemzeti Demokratikus Front nevű csoportot tette felelőssé, melynek tagjai katonaruhában harcolnak a függetlenségért. A bodó őslakosok Bodoland körzetben élnek, melynek hivatalos fővárosa Kokrajhar.

Asszám elmaradott indiai állam, és régóta szenved az etnikai és törzsi felkelésektől. Miután a militáns csoportok tűzszünetet hirdettek, az erőszakos támadások csökkentek, de nem ritka, hogy egy-egy közösség egymás ellen fordul. A bodó hazáért küzdő harcosok egy támadássorozatban 2014-ben legalább 70 embert öltek meg, köztük teaültetvényen dolgozókat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez