Bagdadi piacon robbantott az Iszlám Állam – több mint 60 halott

Pokolgépes merényletben 64-en meghaltak és 87-en megsebesültek szerdán az iraki főváros egyik síita negyedében, egy zsúfolt piac közelében – közölték iraki tisztségviselők.

A robbanószerkezet, amelyet egy gépkocsiba rejtettek, a Bagdad keleti részén található Szadrvárosban a reggeli csúcsforgalom idején lépett működésbe. A detonáció számos autót és környékbeli épületet megrongált. Egy rendőrségi forrás az EFE spanyol hírügynökséggel közölte, hogy a most közreadott veszteségmérleg véglegesnek tűnik. Korábban 34 halottról és 55 sebesültről számoltak be a hatóságok.

bagdadi-robbantás1

A támadást az ország egyes északi és nyugati területeit ellenőrző Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet vállalta magára, amely az utóbbi hónapokban gyakran vesz célba olyan övezeteket, ahol síiták laknak, mivel eretnekeknek tartja őket.

Az iraki hadseregnek sikerült ugyan egyes részeket visszafoglalnia a dzsihadista szervezettől, de a szélsőségesek még mindig ellenőrzést gyakorolnak az ország nagyjából egyharmada felett. Az Iszlám Állam kezén van az ország második legnagyobb városa, Moszul is. Két nappal ezelőtt a Bagdad közelében található Bakúbában robbantottak a dzsihadisták. A támadásnak 11 halottja és 40 sebesültje volt.

Februárban Szadrvárosban 55-en vesztették életüket és több mint 100-an sebesültek meg egy kettős öngyilkos merényletben, amely mögött szintén az IÁ állt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez