Három gyerekkel végzett a 13 éves fiú

Egy 13 éves fiú beismerte, hogy három gyermekkel végzett Délnyugat-Kínában.

A hármas gyilkosság az elszegényedett Kuanghszi Csuang Nemzetiségi Autonóm Területen történt, egy kis faluban. Egy 13 éves fiú három gyereket ölt meg, amikor egy család pénzét akarta ellopni – írja a Beijing News.

A fiú éjszaka tört be egy házba, míg a szülők nem voltak otthon. A házban élő két lányt (4 és 8 évesek), illetve a 7 éves fiút fenyegetni kezdte, hogy mondják meg, hol tartják szüleik a pénzüket. A gyerekek sírni kezdtek, a fiú pedig pánikba esett, és leszúrta őket. A támadót pár nappal később kapták el, miután ellopott egy kerékpárt.

A srác a rendőrség szerint nehéz körülmények között élt, anyja elhagyta, az iskolát nem fejezte be, hatodikos korában kezdett egy gyárban dolgozni egy másik tartományban. Idén májusban jött haza, miután belefáradt a gyári munkába.

Kína ezen területén az 1980-as évek óta jellemző, hogy a szegény szülők távoli városokba mennek dolgozni, gyermeküket pedig a nagyszülőkre, rokonokra bízzák. Sok gyerek nő fel szülői felügyelet nélkül, így érzelmi és mentális problémákkal küzdenek, néha pedig bűnözni kezdenek. Becslések szerint 60 millió ilyen elhagyatott gyerek él Kínában. Mivel a fiú 13 év alatti, ezért nem büntethető, javítóintézetbe küldték három évre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez