Olasz doktornőt gyilkoltak meg Kenyában

Egy önkéntesként dolgozó olasz doktornőt meggyilkoltak, három családtagját pedig megsebesítettek rablótámadók Kenyában, egy turisztikai övezet közelében – jelentette be az olasz külügyminisztérium.

Az 51 éves Rita Fossaceca röntgenszakorvosként segítette a For Life nevű nem kormányzati segélyszervezet munkáját, amelynek köszönhetően egy árvaház és egy klinika épül Mijomboni településen.

A doktornőt és családtagjait szombaton támadták meg az Indiai-óceán partján fekvő Malindi és Watamu strandjaitól kevesebb mint 20 kilométerre fekvő településen. A nő édesanyját próbálta megvédeni egy bozótvágó késsel hadonászó támadótól, és a dulakodás közben lelőtték. Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter méltatta a doktornőt, akit “a legelesettebbek, betegek és nők iránti elkötelezettségéért tiszteltek és szerettek Afrikában”.

Marcello Stoppa, a For Life egyik önkéntese úgy fogalmazott, hogy “időnként megmagyarázhatatlan dolgok történnek. (A doktornő) életével fizetett a gyermekek iránti szeretetéért.” Ez a bűncselekmény újabb csapást mérhet a kenyai idegenforgalmi ágazatra, amely szinte teljesen összeomlott a szomáliai al-Shabaab iszlamista milícia terrortámadásait. Najib Balala, a turizmust felügyelő kenyai miniszter megdöbbentőnek és elborzasztónak minősítette “ezt az abszurd bűncselekményt”, hozzátéve mindazonáltal, hogy országában rendkívül ritkán fordul elő hasonló eset.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez