Ismét terrortámadás történt Kenyában

Ismeretlen fegyveresek legalább 14 embert öltek meg és 11-et megsebesítettek a szomáliai határnál fekvő északkelet-kenyai Mandera város közelében – jelentette kedden a kenyai média.

Az áldozatok a beszámoló szerint egy kőfejtő munkásai voltak. A terrorcselekmény a kora reggeli órákban történt egy Manderához közeli faluban. Az áldozatokat álmukban támadták meg.

Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió szerint az as-Sabaab szomáliai terrorcsoport fegyveresei hajtották végre a terrorcselekményt.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges as-Sabaab rendszeresen követ el támadásokat a szomszédos Kenyában, és ezzel azt próbálja elérni, hogy a kelet-afrikai ország vonja ki katonáit Szomáliából, akik ott a mogadishui kormányt támogató Afrikai Unió (AU) kötelékében szolgálnak.

A szomáliai milícia 2013-ban megtámadott egy nairobi bevásárlóközpontot is, és 67 emberrel végzett. Az idén, április elején a kenyai Garissa egyetemén a terroristák 147 keresztény hallgatót öltek meg. Május végén pedig legalább húsz rendőrt gyilkoltak meg Kenya keleti részén.

Az ismétlődő erőszakcselekmények miatt a Kenya számára létfontosságú turizmus szinte teljesen összeomlott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez