Zöld fesztivál volt az Ozora – fotók

Az is, aki soha nem járt az Ozorán, a hírét biztosan hallotta a már. Az egyik “leghírhedtebb” fesztivál valójában egy baráti, családbarát és sok szempontból zöldnek mondható esemény a világ zenei térképén.

Világraszóló esemény volt az egyhetes összejövetel. Nemcsak a vendégek érkeztek a föld minden tájáról, hanem a fellépők, sőt az árusok közt is éppúgy találtunk latin-amerikait, mint ausztrált, oroszt vagy afrikait. A hangulat kellemes volt, itt elmaradtak a hasonló méretű (az idén kb. 30.000 vendég volt) rendezvényeken szokásos hangoskodások, erőszakosabb összezörrenések. Természetesen csend soha nem volt a 7 nap alatt.
DSC_0069 DSC_0329 DSC_3470
A nagyszínpadon folyamatosan komoly hangerővel szólt a fesztivál fő stílusában, a goában a váltott dj-k által játszott zene. Kemény zene, de a tánc rá nem túl bonyolult, így sok korosztály megtalálható a rajongói közt. A 80 hektáros területen, Dádpusztán nincsenek szomszédok, senkit nem zavar a zaj, aki idejön, tudja, mire számíthat. Ozorán rengeteg a gyerek, akiket játszóterek, játszóházak, képzőművészeti foglalkozások várnak. Ők talán nem annyira szeretik az egész éjszakai “dübörgést”, de a szép környezetben eltöltött napokért és persze “szülői nyomásra” bevállalják. Az esti cirkuszi előadások is részben nekik szóltak, bár ez minden korosztály számára népszerű program volt.
A rendezők nagy hangsúlyt fektetnek a vizuális megjelenítésre, a főszínpad napvédő árnyékolóit minden évben más művész tervezi. Sok fa és fém szobor és installáció látható a völgyben, és este több helyen fényfestésben lehet gyönyörködni.
DSC_0125 DSC_0191 DSC_3480
DSC_0207 DSC_0208
Bár az utóbbi időben több utat építettek , a sár nagy probléma – igaz, sokan szeretik, sőt meg is hemperegnek benne a néha 35-40 fokos melegben. Ez a helyszín hangulatába beleillik. A fesztivál elődje az 1999-es napfogyatkozás idején rendezett Solipse, 2005 óta az O.Z.O.R.A helyszíne Dádpuszta.
DSC_0084 DSC_0248 DSC_0249 DSC_0318
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez