Pokémonozás közben lőttek le egy férfit Amerikában

Egy húszéves férfi a barátjával éppen a San Franciscói parton keresett pokémonokat, amikor valaki hátba lőtte, majd elmenekült a helyszínről. Nem történt rablás, a család és a barátok értetlenül állnak a gyilkosság előtt.

Calvin Riley éppen telefonján játszott az egyre népszerűbb Pokémon Góval, amikor szinte a semmiből előtűnt a fegyveres, aki hátba lőtte, majd elhagyta a helyszínt.

“Az eddig ismert információk alapján semmilyen konfrontáció nem alakult ki a gyilkos és Riley között. Értelmetlen vérengzésnek tűnik, a fegyveres egyszerűen lelőtte, majd elfutott” – mondták el a hatóságok.

Calvin Riley (Twitter)
Calvin Riley (Twitter)

Az azért kiderült, hogy Riley és barátja észrevették valamivel korábban, hogy valaki a partra néző dombtetőről figyeli őket. Viszont mivel sötét volt és amúgy is a telefonjukkal voltak elfoglalva, nem igazán láttak semmi különöset.

Az eset egy nemzeti park területén történt, amelynek a szóvivője elmondta, hogy valószínűleg találnak majd szemtanúkat, ugyanis nagyon népszerű időszakban dördült el a lövés.

Az egyelőre tisztázatlan, hogy a Pokémon Gónak van-e bármi köze az egészhez. Mindenesetre nem ez lenne az első eset, hogy valaki bűncselekmény áldozatául esik, mert túlságosan el van foglalva a játékkal. Az Egyesült Államokban a hatóságok korábban már figyelmeztették is az embereket: vigyázzanak játék közben, hogy merre mennek és figyeljék a környezetüket.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez