Itt a kínai meleg szépségkirály

A kínai Meng Fanyu férfi lett az első Mr. Gay. A kommunista ország olyan messzire jutott az LMBT jogokban az elmúlt néhány évben, hogy már meleg szépségkirályuk is van.

A szervezők korábban is megpróbálták már megtartani az eseményt, de 6 év kellett hozzá, hogy a kormányban senki ne emelje fel a hangját és a kezét ellene.

„Ennek a versenynek nincs köze a politikához, szórakoztató eseményt hoztunk létre” – mondta Kim Sun, az egyik szervező a The Guardian-nek. „Ez egy pozitív, energikus rendezvény” – tette hozzá. Meng titulusa újdonság Kínában, ahol a társadalmi tabuk még mindig keretek közé szorítják a meleg férfiakat. A nyertes ennek ellenére büszke, ahogy minden versenytársa is.

„Az ilyen események kiválóan alkalmasak arra, hogy felhívják a figyelmet az LMBT közösségre” – mondta, miután megnyerte a szépségversenyt. „Sok ember nem igazán tudja, mi az LMBT, így nagyon nehéz bizonyítani, hogy teljes értékű ember vagy.”

Steven Paul Bieliński, a kínai WorkForLGBT nonprofit cég alapítója azt mondta, hogy a szemléletváltás az üzletnek köszönhető. A kínai kormány talán nem érti az emberi jogokat, de azt igen, hogy az LMBT jogok erősödése mekkora gazdasági előnnyel jár. Az ilyen események ugyanis egyre több támogatást kapnak különböző cégektől. Kínában ennek ellenére a közelmúltban egy bíró visszautasította egy meleg pár házassági kérelmét. Az év elején egy transznemű nő beperelte munkáltatóját hátrányos megkülönböztetés miatt.

fsefsefadf

„Legközelebb már a Mr. Gay World akarok lenni. A világszínpadon akarok állni, és kimondani az embereknek, hogy meleg vagyok, és kínai. Meg akarom mutatni, hogy az LMBT-mozgalom Kínában élénk és aktív” – mondta Meng Fanyu, a legszebb meleg Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez