Sok kínai hiszi, hogy a vizeletivás jó

A kínai Vizeletterápiai Egyesület még mindig aktív az interneten, annak ellenére, hogy az illegálisan működő szervezetek listáján van – írja a People’s Daily.

Ha hiszik, ha nem, még Magyarországon is vannak olyanok, akik vallják, hogy a vizelet megivása sok betegségre lehet gyógyír. A vizeletterápia egyébként egy ősi, a világ számos részén nagyon sok betegség kezelésére alkalmazott gyógymód. Szakértők szerint azonban a vizelet rengeteg mérget tartalmaz, így nem feltétlenül ajánlott a fogyasztása.

Egy 2008-ban, Hongkongban bejegyzett csoport viszont mindenkinek ajánlja, mert szerintük jó az egészség helyreállítására. Az egyesületet a szárazföldi kínai média azzal vádolja, hogy semmilyen működési engedélye nincs a kormánytól, bár azt állította, hogy van.

A kínai belügyminisztérium által kiadott illegális szervezetek listáján ott a nevük, miközben az interneten ugyanúgy aktívak, mint eddig. Ráadásul mintegy 4 ezer tagjuk van egy online felületen. A viták persze nem az egyesület működése körül zajlanak az interneten, hanem a vizeletivás hatásairól.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez